Trainingen

Onze trainingen

Acht- of Vijf-weekse training mindful parenting (mindful ouderschap)

“ochtendritueel” het is vroeg in de ochtend. De kinderen zijn nog niet aangekleed en je bent al laat. en natuurlijk werken ze niet mee. Waar zijn de lunchbekers? Waar zijn de gymkleren? Schiet op! Schiet op, anders komen we te laat. Tot overmaat van ramp moet er nog iemand naar de WC en zitten de autosleutels niet in je tas. Wat een stress!! Herkenbaar?

Opvoeding van kinderen is vaak erg stressvol. Deze training richt zich op ouders. Ze leren anders naar hun kinderen te kijken en te reageren. Ze leren niet vanuit emotionele impulsen te handelen, maar vanuit een meer bewuste keuze.

Ouders raken minder gestrest, omdat ze hun emoties richting hun kinderen beter kunnen reguleren. Niet de automatische piloot zit aan het stuur, maar ouders die bewust reageren en hierdoor beter kunnen aansluiten bij de wereld en de behoeften van hun kind. Ook het kind zal minder last krijgen van stress en minder impulsief reageren. Mindful parenting leidt er toe dat de interactie tussen ouders en hun kinderen verbetert en daarmee de kwaliteit van de opvoeding verhoogt.

De training wordt bij voorkeur in vijf of acht opeenvolgende weken gegeven in een kleine groep. In de acht-weekse training wordt wat meer verdieping aangeboden dan in de vijf-weekse training. De sessies duren twee tot twee en een half uur. Voorafgaand aan de eerste training hebben we een individueel kennismakingsgesprek.

We werken volgens een evidence-based methode mindful parenting.

De trainingen worden gegeven in de praktijkruimte aan de Vogelzangsteeg 7 te Noordlaren.

Interesse? Neem contact opInteresse? Neem contact op

Acht- of vijfweekse basistraining mindfulness based stress reduction (MBSR)

In deze training kom je in aanraking met mindfulness en wat het voor jou kan betekenen. De training richt zich op het verminderen van stress. Je leert mindfulness toepassen in je dagelijks leven, zodat je de in jezelf aanwezige kracht kunt benutten om minder te piekeren en meer te genieten van het leven.

De training wordt bij voorkeur in acht opeenvolgende weken gegeven in een kleine groep (maximaal 7 deelnemers). De sessies duren circa twee en een half uur. Voorafgaand aan de eerste training hebben we een individueel kennismakingsgesprek.

Interesse? Neem contact opInteresse? Neem contact op

Acht- of vijf-weekse training mindfulness voor jongeren

De jongere kan vanuit eigen ervaring leren. De training heeft de juiste opbouw en geeft de jongere andere mogelijkheden om met zijn of haar probleem om te gaan. Ze worden zich bewust van hun automatische reacties op hun stress en psychische problemen. Er wordt stilgestaan bij gedachten en emoties en hoe deze elkaar onderling beïnvloeden. Gedachten zijn geen feiten en soms moet je leren surfen op je emoties.

Door middel van meditaties leren de jongeren hun aandacht te richten op deze gedachten en emoties met als doel het uiteindelijk verminderen van de stress.

Daarnaast is er aandacht voor educatie en, in geval van groepsverband, te leren van elkaar. Deze mindfulness training heeft een prachtige opbouw waarvan de jongeren hun leven lang profijt kunnen hebben.

De trainingen worden gegeven in de trainingsruimte aan de Vogelzangsteeg 7 te Noordlaren.

Interesse? Neem contact opInteresse? Neem contact op

Individuele coaching en mindfulness training op maat

Naast groepstrainingen kun je ook kiezen voor een individueel mindfulness traject op maat. Dit geldt zowel voor de training Mindful Ouderschap (voor moeder en/of vader) als voor de stressreductietrainingen MBSR en MBCT. In een kennismakingsgesprek inventariseren we samen jouw behoefte en maken we afspraken over de verdere invulling.

Je kunt ook terecht voor een meer op jou persoonlijk toegesneden coaching. Dit betreft doorgaans een aantal individuele gesprekken al dan niet in combinatie met elementen van mindfulness.

Interesse? Neem contact opInteresse? Neem contact op

Lichaamsgerichte mindfulness

Leren dat lichaam en geest één geheel vormen. We gaan hiervoor lichaamssensaties herkennen en accepteren. Ze zijn er immers toch. Dit in combinatie met ademhalingsoefeningen en meditaties.

De wachtlijsten in de reguliere zorg zijn momenteel erg lang. Bij mij kun je in afwachting van een plek alvast een start maken.

De trainingen worden gegeven in de trainingsruimte aan de Vogelzangsteeg 7 te Noordlaren.

INTERESSE? NEEM CONTACT OPINTERESSE? NEEM CONTACT OP

In de workshop maak je nader kennis met mindfulness