Over Lot

OVER MIJ

Ik ben Lot de Vries (1956) en na een HBO-J studie, al mijn hele werkzame leven actief in de zorg. Ik heb vooral gewerkt met jongeren met psychiatrische en/of gedragsproblematiek. Zo ben ik jaren lang werkzaam geweest als HBO-behandelaar bij Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie). Ik heb daar ook mindfulness trainingen gegeven aan jongeren en ouders. Bij het UMCG ondersteun ik een lopend promotie-onderzoek met het geven van enkele mindfulness trainingen.

In 2014 ben ik zelf voor het eerst in aanraking gekomen met mindfulness. Voor mij was deze leerervaring een geweldige inspiratiebron. Ik heb geleerd dat ik door de training meer ruimte ben gaan ervaren in mijn denken. Mindfulness ondersteunt mij in mijn dagelijks leven.

Na zelf de basis training mindfulness en aanvullende cursussen te hebben gevolgd, heb ik er voor gekozen om de mindfulness trainersopleiding te gaan volgen. Eerst bij het Centrum voor Mindfulness (CVM) te Amsterdam en aansluitend bij de Werkplaats Aandachtig Leven in Nyega. Onlangs heb ik bij CVM in Amsterdam ter aanvulling en verdieping ook de opleiding mindful parenting gevolgd.

Mijn speciale aandacht gaat uit naar het werken met kinderen/jeugd en hun ouders met gebruik making van “mindful parenting”.

Door de Vereniging voor Mindfulness (VVM) ben ik gecertificeerd als mindfulness professional (mindfulness trainer) categorie 1 met specialisatie Mindful Ouderschap.