“ochtendritueel” het is vroeg in de ochtend. De kinderen zijn nog niet aangekleed en je bent al laat. en natuurlijk werken ze niet mee. Waar zijn de lunchbekers? Waar zijn de gymkleren? Schiet op! Schiet op, anders komen we te laat. Tot overmaat van ramp moet er nog iemand naar de WC en zitten de autosleutels niet in je tas. Wat een stress!! Herkenbaar?

Opvoeding van kinderen is vaak erg stressvol. Deze training richt zich op ouders. Ze leren anders naar hun kinderen te kijken en te reageren. Ze leren niet vanuit emotionele impulsen te handelen, maar vanuit een meer bewuste keuze.

Ouders raken minder gestrest, omdat ze hun emoties richting hun kinderen beter kunnen reguleren. Niet de automatische piloot zit aan het stuur, maar ouders die bewust reageren en hierdoor beter kunnen aansluiten bij de wereld en de behoeften van hun kind. Ook het kind zal minder last krijgen van stress en minder impulsief reageren. Mindful parenting leidt er toe dat de interactie tussen ouders en hun kinderen verbetert en daarmee de kwaliteit van de opvoeding verhoogt.